İnternet

Google arama sonuçları ve bilgi grafiği sorguya göre değişiyor

Google üzerinden yaptığınız arama sorgularının en ufak bir kelimesi bile karşınıza çıkacak sorguların önizlemesini tamamen değiştirebiliyor, Knowledge panel arama yapan kullanıcının sorgusuna göre dinamik olarak gösterimi değiştirilebiliyor.

Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı Twitter üzerinden attığı tweet ile konuyu gündeme çekti. Google’ın arama sonuçları bazen kişiler, yerler ve nesneler hakkında milyarlarca bilginin yer aldığı veritabanımız Bilgi Grafiği’nden gelen bilgileri gösterir. Bilgi Grafiği, “Eyfel Kulesi kaç metre?” veya “2016 Yaz Olimpiyatları nerede yapıldı?” gibi bilgiye dayalı soruları yanıtlamamızı sağlar. Bilgi Grafiği ile hedefimiz, sistemlerimizin faydalı olduğu tespit edildiğinde herkese açık bilgileri keşfetmesi ve ortaya çıkarmasıdır.

Bilgi Grafiği’ndeki bilgilerin kaynağı nedir?

Bilgi Grafiği’ndeki bilgiler, gerçeğe dayalı bilgileri derleyen çeşitli kaynaklardan gelir. Herkese açık kaynaklara ek olarak, spor karşılaşmalarının skorları, hisse senedi fiyatları ve hava durumu tahminleri gibi bilgileri sağlamak için lisanslı veriler alınır. Ayrıca, hak talebinde bulundukları bilgi panellerinde değişiklik önerenler de dahil olmak üzere doğrudan içerik sahiplerinden çeşitli yollarla bilgi alınarak kullanıcılara gösterim yapılır.

Yorum yaz